Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 




Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 II (PH3) Tourer & sedan vanaf 4-2008 type X7 in de categorie elektronica & navigatie.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 Yatour met Bluetooth module op RT4 
Auteur Bericht
C5club Newbie
C5club Newbie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 jun 2013 10:25
Berichten: 1
Auto: C5, 2009, 2.0, Exclusive
Opties: JBL pack audio
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2009
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 124914
Kleur: Zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Yatour met Bluetooth module op RT4
Hallo allen,

Ik heb een prachtige C5 2.0 Exclusive met JBL Audio. Daarvoor een C5 business 1.6 HDI maar die miste de power voor ons mobiele vakantiehuis in verschillende berggebieden...
Tussentijds een kort uitstapje naar Peugeot 508 maar daarbij zit je toch een partij slecht in de stoelen. Dus ben ik uiteindelijk een citroefiel?

Nu heb ik geprobeerd om een Parrot in te laten bouwen. Nou, dat is vrijwel onmogelijk door de JBL uitbreiding. Zowel de dealer als inbouwer krijgen dit niet voor elkaar. Zelf ben ik met verschillende ISO stekkers in de weer geweest maar ook dat lukte niet.
Einde Parrot project :(

Nu zag ik van Yatour een USB box voorbij komen waar je ook een Bluetooth uitbreiding op kunt zetten. Gaat via de wisselaar aansluiting van de radio. Lijkt dus een prima alternatief. Helaas zie ik alleen meldingen hierover op het forum voor Ph1 en Ph2 voorbij komen. Niemand die ervaring heeft met Yatour in Ph3?

Ik ben benieuwd of iemand mij aan een goede Bluetooth kan helpen. De GSM van RT4 is ronduit "ruck" (slechte ontvangst, storingen en geen sync van mijn contacten).

Alle hulp is welkom!


09 jul 2014 16:31
Profiel
Beheerder & KPH distributeur
Beheerder & KPH distributeur
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 mei 2006 17:31
Berichten: 31198
Woonplaats: 033
Auto: Citroën & Peugeot


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Dat een RT4 met zijn duosim misschien niet de handigste is wil ik best inkomen, maar ruk behoort het niet te zijn, sterker nog ontvangst / spraak / e.d. horen m.i. tot één van de betere ...

Op de site van kram ( maker van al die verschillende iso stekkers ) kan je idd zien dat een parrot niet werkt i.c.m. deze audio.

Met yatour heb ik geen ervaring, zo'n JBL systeem maakt aansluiten altijd extra lastig.

_________________


Citroën 2CV AZ-A 1968 Blue Cyclades & Citroën Xantia 2.0i 16v AL-4 1999 Vert Vega & Peugeot 2008 1.2 Allure automaat 2017 Gris Platinium




09 jul 2014 16:50
Profiel
Clubcafé-uitbater
Clubcafé-uitbater
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jun 2006 10:41
Berichten: 11326
Woonplaats: Apeldoorn
Auto: C5 , Sedan, 143pk, X7 C5 2.0i 16V
Opties: schietstoel
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2008
Energielabel: C
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVM5
kilometerstand: 218.560
Kleur: Gris
KPH: Voor + Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Yatour met Bluetooth module op RT4
Ik heb Parrot in mijn C5-5 maar of er ook JBL in zit weet ik niet!
Maar zeer tevreden over de werking en geluid van de parrot en audio in de C5 geen ruis of ander ongein en heel duidelijk!

_________________
Met vriendelijke groet
Herman.........

Het veiligste internet is géén internet!

klik
Motor EW/DW EW10A, kleur EZRC** Gemaakt op 17 Jul 2008 en Eurogas LPG-G3, maart 2012


_______________________________________________________
Mijn ander vervoer is een E-bike.


09 jul 2014 17:20
Profiel
Beheerder & KPH distributeur
Beheerder & KPH distributeur
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 mei 2006 17:31
Berichten: 31198
Woonplaats: 033
Auto: Citroën & Peugeot


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Een lb heeft geen jbl ....

_________________


Citroën 2CV AZ-A 1968 Blue Cyclades & Citroën Xantia 2.0i 16v AL-4 1999 Vert Vega & Peugeot 2008 1.2 Allure automaat 2017 Gris Platinium




09 jul 2014 17:28
Profiel
C5club Bikkel
C5club Bikkel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 apr 2012 21:08
Berichten: 409
Auto: c5 break exclusive
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2004
Phase: 2
Versnellingsbak: EAT8
kilometerstand: 155000
Kleur: zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Yatour met Bluetooth module op RT4
http://www.carinterface.nl/yatour-ipod- ... _ytm05-rd4

Of de USB/SDkaart versie
http://www.carinterface.nl/citroen/yato ... _ytm06-rd4

Edit: Ik zie nu dat je dat al gevonden had waarschijnlijk en eigenlijk naar ervaring voor de Ph3 vraagt, helaas kan ik je daar niet aan helpen. In mij Ph2 voldoet de yatour prima, had ik veel eerder moeten doen.....


09 jul 2014 17:52
Profiel
Clubcafé-uitbater
Clubcafé-uitbater
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jun 2006 10:41
Berichten: 11326
Woonplaats: Apeldoorn
Auto: C5 , Sedan, 143pk, X7 C5 2.0i 16V
Opties: schietstoel
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2008
Energielabel: C
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVM5
kilometerstand: 218.560
Kleur: Gris
KPH: Voor + Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
@ Menno
Dan blij toe Menno! :smt004

_________________
Met vriendelijke groet
Herman.........

Het veiligste internet is géén internet!

klik
Motor EW/DW EW10A, kleur EZRC** Gemaakt op 17 Jul 2008 en Eurogas LPG-G3, maart 2012


_______________________________________________________
Mijn ander vervoer is een E-bike.


09 jul 2014 18:29
Profiel
C5club Executive
C5club Executive
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2006 07:59
Berichten: 1740
Auto: Audi A3 1.4 TFSI G-tron
Opties: MMI, xenon, S-tronic, ASS
Bouwjaar: 2014
Energielabel: A
Versnellingsbak: EAT8
kilometerstand: 100000
Kleur: Beluga Bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Ik heb nog een yatour met bluetooth 'over'. Hij zit nu op een rt3. Ik kan eens kijken of ik hem aan de praat krijg op de RT4 vd phase III. Op de site van yatour staat dat de RT5 met harddisk niet gaat werken. Ik heb zo'n vermoeden dat dat voor de RT4 ook geld.


21 dec 2014 15:09
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 15659
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Het verschil tussen de RT5 en de RT4 is dat de eerste wél, de tweede geen BT aan boord heeft.
Ik vermoed dat het hebben van BT bij de RT5 de bottle-neck is, niet het feit dat ze beide een HD aan boord hebben.

Oftewel, het lijkt mij de moeite waard om te proberen de Yatour te koppelen met de RT4 en te kijken of dat werkt.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


22 dec 2014 00:33
Profiel
C5club Executive
C5club Executive
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2006 07:59
Berichten: 1740
Auto: Audi A3 1.4 TFSI G-tron
Opties: MMI, xenon, S-tronic, ASS
Bouwjaar: 2014
Energielabel: A
Versnellingsbak: EAT8
kilometerstand: 100000
Kleur: Beluga Bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Jouw redenatie lijkt mij ook logisch, echter de wijze waarop de tekst is opgemaakt op de website doet wel degelijk vermoeden dat de hdd er iets mee te maken heeft:

Afbeelding

Desalniettemin ga ik het uitproberen! :)


22 dec 2014 07:55
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 15659
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Die tekst doet het ergste vermoeden, ze weten niet waar ze het over hebben :shock:
Ze hebben het daar over een RT5 zónder HDD Navigatie. En die bestaat niet, net zomin als een RT4 zonder HDD bestaat.

En dus: gewoon uitproberen inderdaad ;)

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


22 dec 2014 10:12
Profiel
C5club extreme Fan
C5club extreme Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2014 00:55
Berichten: 124
Auto: C6 3.0 v6
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2006
Phase: 1
Versnellingsbak: EAT8
kilometerstand: 182000
Kleur: noir obsidien


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Mijn ervaring met de yatour op een RT3 zijn harstikke goed.
Het is naar mijn idee de beste oplossing voor mensen die verschillende smartphones in dezelfde auto dezelfde mogelijkheden willen hebben.

Zie mijn uitgebreide bericht op het C6 forum:

http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/227154/


26 dec 2014 00:10
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 dec 2011 19:51
Berichten: 14
Woonplaats: Berlaar - België
Auto: tourer
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 65000
Kleur: mativoire


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Denniedepennie schreef:
Ik ben benieuwd of iemand mij aan een goede Bluetooth kan helpen. De GSM van RT4 is ronduit "ruck" (slechte ontvangst, storingen en geen sync van mijn contacten).

Hallo,

Heb je al een oplossing gevonden? Het Yatour apparaat lijkt me wel wat alleen heb ik er nog enkele vragen bij.
Ik heb ook de rt4 met hdd. Moet je dan bij de dealer de optie cd wisselaar laten activeren? En komt deze dan tevoorschijn bij het duwen op de sourceknop?
Kan je in de mappen van je usb en sd bladeren en zo op het scherm de gewenste map en liedje selecteren? Kan je selecteren tussen usb of sd? Of kan je slechts 1 van de 2 insteken en moet deze verwijderd worden bij gebruik van het ander?

Dan heb je die bluetooth uitbreiding nog, hoe zit het daar dan als je telefoon krijgt tijdens het afspelen van mp3 vanaf je usb of sd?

Alvast bedankt voor de antwoorden op mijn vele vragen.
Mvg.

_________________
Huidige auto: Berlingo 1.6HDi 90 PK
Gezinswagen: C5 phIII tourer HDi 2.0 BVA6
EXwagen: C5 phI HDi 2.2 BVA4


07 mei 2015 20:15
Profiel
C5club extreme Fan
C5club extreme Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2014 00:55
Berichten: 124
Auto: C6 3.0 v6
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2006
Phase: 1
Versnellingsbak: EAT8
kilometerstand: 182000
Kleur: noir obsidien


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Yatour met Bluetooth module op RT4
Ik heb ook de rt4 met hdd. Moet je dan bij de dealer de optie cd wisselaar laten activeren? En komt deze dan tevoorschijn bij het duwen op de sourceknop?

De yatour moet aangesloten worden op de CD uitgang. Omdat de CD uitgang ook via de CAN-BUS is aangesloten moet je ook bij de CD-speler de kabel naar de CAN-BUS eruit trekken

Kan je in de mappen van je usb en sd bladeren en zo op het scherm de gewenste map en liedje selecteren? Kan je selecteren tussen usb of sd? Of kan je slechts 1 van de 2 insteken en moet deze verwijderd worden bij gebruik van het ander?

nee. als je geen bleutooth hebt en je speelt muziek vanaf een stick, zie je alleen nummers CD01,CD02 etc. Hij herkent geen liedjesnamen. daarom werkt een yatour veruit het handigste als je de muziek via bleutooth via je eigen telefoon afspeelt. Dan zie je ook wat je afspeelt, want je neemt een yatour nu juist om te kunnen steamen en veel meer muziekkeuze te hebben. Er is wel een alternatief van de yatour voor de Ipod, maar daarvan schijnt de geluidskwaliteit heel slecht te zijn :-(

Dan heb je die bluetooth uitbreiding nog, hoe zit het daar dan als je telefoon krijgt tijdens het afspelen van mp3 vanaf je usb of sd?

als je de muziek afspeelt vanaf je telefoon (die ook via bleutooth loopt), dimt de muziek vanzelf. dat doet de yatour als je de telefoon opneemt via de bleutooth-knop op de yatour. Als je gebeld wordt en je telefoon via de bluetooth op de yatour is aangesloten, moet je altijd op 2 knoppen drukken. 1. op source naar CD-uitgang als je radio luistert; 2. op de bleutoothknop om op te nemen. Bij mij staat in het scherm altijd CD99


08 mei 2015 12:39
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 dec 2011 19:51
Berichten: 14
Woonplaats: Berlaar - België
Auto: tourer
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 65000
Kleur: mativoire


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Bedankt voor de heldere antwoorden.

Dan hou ik het bij mijn huidige oplossing, de car audio connect van Belkin. Deze werkt dan hetzelfde als de yatour bluetooth maar dan via de aux ingang. Jammer dat je bij usb of sd de nummers niet kan zien.

Bijlage:
61rjiFk9DeL._SL1500_.jpg


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.

_________________
Huidige auto: Berlingo 1.6HDi 90 PK
Gezinswagen: C5 phIII tourer HDi 2.0 BVA6
EXwagen: C5 phI HDi 2.2 BVA4


08 mei 2015 21:46
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie

Geregistreerd: 08 jul 2013 11:44
Berichten: 32
Auto: Citroen C5 2.0-16v Tourer 2008
Versnellingsbak: EAT8


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Yatour met Bluetooth module op RT4
Ik schop even een oud-topic omhoog omdat ik het even niet direct kan vinden.

Citaat:
De yatour moet aangesloten worden op de CD uitgang. Omdat de CD uitgang ook via de CAN-BUS is aangesloten moet je ook bij de CD-speler de kabel naar de CAN-BUS eruit trekken

Ik ben inmiddels de trotse bezitter van een RT4 systeem (RT3ev volgens het etiket als ik het systeem naar voren trek). Ik zie daar vervolgens een 12pins aansluiting zitten waar momenteel al een oranje kabeltje op is aangesloten (1kabel van de 12pins dus). Ook ik zou graag een Yatour willen aansluiten, klopt het dat deze 12pins connector, waar dus maar die ene kabel op zit, losgehaald moet worden en daar de Yatour op aangesloten moet worden ?

Werkt dan de CD-speler niet meer op het systeem of loopt dit kabeltje ergens anders naartoe ? En moet ik hem ook ergens anders nog loskoppelen ivm conflicten (dat las ik in een ander draadje) ?


22 mei 2018 17:10
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 23 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron