Citroen C5 club forum
http://www.c5club.nl/c5forum/

Yatour met Bluetooth module op RT4
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.php?f=56&t=15245
Pagina 1 van 2

Auteur:  Denniedepennie [ 09 jul 2014 17:31 ]
Berichttitel:  Yatour met Bluetooth module op RT4

Hallo allen,

Ik heb een prachtige C5 2.0 Exclusive met JBL Audio. Daarvoor een C5 business 1.6 HDI maar die miste de power voor ons mobiele vakantiehuis in verschillende berggebieden...
Tussentijds een kort uitstapje naar Peugeot 508 maar daarbij zit je toch een partij slecht in de stoelen. Dus ben ik uiteindelijk een citroefiel?

Nu heb ik geprobeerd om een Parrot in te laten bouwen. Nou, dat is vrijwel onmogelijk door de JBL uitbreiding. Zowel de dealer als inbouwer krijgen dit niet voor elkaar. Zelf ben ik met verschillende ISO stekkers in de weer geweest maar ook dat lukte niet.
Einde Parrot project :(

Nu zag ik van Yatour een USB box voorbij komen waar je ook een Bluetooth uitbreiding op kunt zetten. Gaat via de wisselaar aansluiting van de radio. Lijkt dus een prima alternatief. Helaas zie ik alleen meldingen hierover op het forum voor Ph1 en Ph2 voorbij komen. Niemand die ervaring heeft met Yatour in Ph3?

Ik ben benieuwd of iemand mij aan een goede Bluetooth kan helpen. De GSM van RT4 is ronduit "ruck" (slechte ontvangst, storingen en geen sync van mijn contacten).

Alle hulp is welkom!

Auteur:  Menno [ 09 jul 2014 17:50 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Dat een RT4 met zijn duosim misschien niet de handigste is wil ik best inkomen, maar ruk behoort het niet te zijn, sterker nog ontvangst / spraak / e.d. horen m.i. tot één van de betere ...

Op de site van kram ( maker van al die verschillende iso stekkers ) kan je idd zien dat een parrot niet werkt i.c.m. deze audio.

Met yatour heb ik geen ervaring, zo'n JBL systeem maakt aansluiten altijd extra lastig.

Auteur:  Herman [ 09 jul 2014 18:20 ]
Berichttitel:  Yatour met Bluetooth module op RT4

Ik heb Parrot in mijn C5-5 maar of er ook JBL in zit weet ik niet!
Maar zeer tevreden over de werking en geluid van de parrot en audio in de C5 geen ruis of ander ongein en heel duidelijk!

Auteur:  Menno [ 09 jul 2014 18:28 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Een lb heeft geen jbl ....

Auteur:  jaapj [ 09 jul 2014 18:52 ]
Berichttitel:  Yatour met Bluetooth module op RT4

http://www.carinterface.nl/yatour-ipod- ... _ytm05-rd4

Of de USB/SDkaart versie
http://www.carinterface.nl/citroen/yato ... _ytm06-rd4

Edit: Ik zie nu dat je dat al gevonden had waarschijnlijk en eigenlijk naar ervaring voor de Ph3 vraagt, helaas kan ik je daar niet aan helpen. In mij Ph2 voldoet de yatour prima, had ik veel eerder moeten doen.....

Auteur:  Herman [ 09 jul 2014 19:29 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

@ Menno
Dan blij toe Menno! :smt004

Auteur:  arendonk [ 21 dec 2014 16:09 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Ik heb nog een yatour met bluetooth 'over'. Hij zit nu op een rt3. Ik kan eens kijken of ik hem aan de praat krijg op de RT4 vd phase III. Op de site van yatour staat dat de RT5 met harddisk niet gaat werken. Ik heb zo'n vermoeden dat dat voor de RT4 ook geld.

Auteur:  JW-C5 [ 22 dec 2014 01:33 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Het verschil tussen de RT5 en de RT4 is dat de eerste wél, de tweede geen BT aan boord heeft.
Ik vermoed dat het hebben van BT bij de RT5 de bottle-neck is, niet het feit dat ze beide een HD aan boord hebben.

Oftewel, het lijkt mij de moeite waard om te proberen de Yatour te koppelen met de RT4 en te kijken of dat werkt.

Groet,
JW

Auteur:  arendonk [ 22 dec 2014 08:55 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Jouw redenatie lijkt mij ook logisch, echter de wijze waarop de tekst is opgemaakt op de website doet wel degelijk vermoeden dat de hdd er iets mee te maken heeft:

Afbeelding

Desalniettemin ga ik het uitproberen! :)

Auteur:  JW-C5 [ 22 dec 2014 11:12 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Die tekst doet het ergste vermoeden, ze weten niet waar ze het over hebben :shock:
Ze hebben het daar over een RT5 zónder HDD Navigatie. En die bestaat niet, net zomin als een RT4 zonder HDD bestaat.

En dus: gewoon uitproberen inderdaad ;)

Groet,
JW

Auteur:  guznax [ 26 dec 2014 01:10 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Mijn ervaring met de yatour op een RT3 zijn harstikke goed.
Het is naar mijn idee de beste oplossing voor mensen die verschillende smartphones in dezelfde auto dezelfde mogelijkheden willen hebben.

Zie mijn uitgebreide bericht op het C6 forum:

http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/227154/

Auteur:  Rry [ 07 mei 2015 21:15 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Denniedepennie schreef:
Ik ben benieuwd of iemand mij aan een goede Bluetooth kan helpen. De GSM van RT4 is ronduit "ruck" (slechte ontvangst, storingen en geen sync van mijn contacten).

Hallo,

Heb je al een oplossing gevonden? Het Yatour apparaat lijkt me wel wat alleen heb ik er nog enkele vragen bij.
Ik heb ook de rt4 met hdd. Moet je dan bij de dealer de optie cd wisselaar laten activeren? En komt deze dan tevoorschijn bij het duwen op de sourceknop?
Kan je in de mappen van je usb en sd bladeren en zo op het scherm de gewenste map en liedje selecteren? Kan je selecteren tussen usb of sd? Of kan je slechts 1 van de 2 insteken en moet deze verwijderd worden bij gebruik van het ander?

Dan heb je die bluetooth uitbreiding nog, hoe zit het daar dan als je telefoon krijgt tijdens het afspelen van mp3 vanaf je usb of sd?

Alvast bedankt voor de antwoorden op mijn vele vragen.
Mvg.

Auteur:  guznax [ 08 mei 2015 13:39 ]
Berichttitel:  Yatour met Bluetooth module op RT4

Ik heb ook de rt4 met hdd. Moet je dan bij de dealer de optie cd wisselaar laten activeren? En komt deze dan tevoorschijn bij het duwen op de sourceknop?

De yatour moet aangesloten worden op de CD uitgang. Omdat de CD uitgang ook via de CAN-BUS is aangesloten moet je ook bij de CD-speler de kabel naar de CAN-BUS eruit trekken

Kan je in de mappen van je usb en sd bladeren en zo op het scherm de gewenste map en liedje selecteren? Kan je selecteren tussen usb of sd? Of kan je slechts 1 van de 2 insteken en moet deze verwijderd worden bij gebruik van het ander?

nee. als je geen bleutooth hebt en je speelt muziek vanaf een stick, zie je alleen nummers CD01,CD02 etc. Hij herkent geen liedjesnamen. daarom werkt een yatour veruit het handigste als je de muziek via bleutooth via je eigen telefoon afspeelt. Dan zie je ook wat je afspeelt, want je neemt een yatour nu juist om te kunnen steamen en veel meer muziekkeuze te hebben. Er is wel een alternatief van de yatour voor de Ipod, maar daarvan schijnt de geluidskwaliteit heel slecht te zijn :-(

Dan heb je die bluetooth uitbreiding nog, hoe zit het daar dan als je telefoon krijgt tijdens het afspelen van mp3 vanaf je usb of sd?

als je de muziek afspeelt vanaf je telefoon (die ook via bleutooth loopt), dimt de muziek vanzelf. dat doet de yatour als je de telefoon opneemt via de bleutooth-knop op de yatour. Als je gebeld wordt en je telefoon via de bluetooth op de yatour is aangesloten, moet je altijd op 2 knoppen drukken. 1. op source naar CD-uitgang als je radio luistert; 2. op de bleutoothknop om op te nemen. Bij mij staat in het scherm altijd CD99

Auteur:  Rry [ 08 mei 2015 22:46 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Bedankt voor de heldere antwoorden.

Dan hou ik het bij mijn huidige oplossing, de car audio connect van Belkin. Deze werkt dan hetzelfde als de yatour bluetooth maar dan via de aux ingang. Jammer dat je bij usb of sd de nummers niet kan zien.

Bijlage:
61rjiFk9DeL._SL1500_.jpg

Auteur:  Enforcer [ 22 mei 2018 18:10 ]
Berichttitel:  Re: Yatour met Bluetooth module op RT4

Ik schop even een oud-topic omhoog omdat ik het even niet direct kan vinden.

Citaat:
De yatour moet aangesloten worden op de CD uitgang. Omdat de CD uitgang ook via de CAN-BUS is aangesloten moet je ook bij de CD-speler de kabel naar de CAN-BUS eruit trekken

Ik ben inmiddels de trotse bezitter van een RT4 systeem (RT3ev volgens het etiket als ik het systeem naar voren trek). Ik zie daar vervolgens een 12pins aansluiting zitten waar momenteel al een oranje kabeltje op is aangesloten (1kabel van de 12pins dus). Ook ik zou graag een Yatour willen aansluiten, klopt het dat deze 12pins connector, waar dus maar die ene kabel op zit, losgehaald moet worden en daar de Yatour op aangesloten moet worden ?

Werkt dan de CD-speler niet meer op het systeem of loopt dit kabeltje ergens anders naartoe ? En moet ik hem ook ergens anders nog loskoppelen ivm conflicten (dat las ik in een ander draadje) ?

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/